ESTETSKA STOMATOLOGIJA

● Zubni nakit (cirkon)
● Air flow (pjeskarenje)
● Profesionalno izbjeljivanje zuba (bleaching)
● Kućno izbjeljivanje zuba (splint metoda)
● Endobleaching
● Kompozitne plombe
● Kompozitne fasete
● Keramicke fasete

Stomatologija Eurodent – dr Šimunović

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Osmijeh obogaćuje one koji primaju, a ne siromašni one koji ga daju. Za osmeh je potreban samo trenutak, ali sjećanje na njega nekada traje zauvijek.

Prema najsavremenijim shvatanjima, estetika podrazumeva prirodnost, odnosno, prirodan izgled. Tako i estetska stomatologija izgled, prvenstveno zuba, ali i ostalih oralnih tkiva posmatra kroz prizmu prirodnosti.

Osim što su zdravi, zubi bi trebalo da budu i lijepo oblikovani, pravilno raspoređeni i zadovoljavajuće boje, kako bi vaš osmijeh bio neodoljiv.

U koliko procijenimo da kod pacijenta postoje indikacije vršimo efikasno izbjeljivanje zuba. Po nama, metoda izbora za bjeljenje je, jednoseansno ordinacijsko bjeljenje zuba sa 30% vodonik peroksidom i nakon toga pet do sedam dana kućnog bjeljenja uz pomoć posebnih folija i 10% ili 15% karbamid peroksida. Utvrđeno je da ova metoda daje najdugoročniji rezultat sa  najmanje nuspojava. Takođe izuzetno tamne avitalne zube nakon liječenja možemo uspješno izbjeliti sa natri perboratom.

Za teže slučaje predlažemo kompozitne, keramičke krunice ili ljuspice (veneers) gdje pored boje možemo korigovati oblik i veličinu zuba kao i cjelokupnu kompoziciju zubnog niza.